Auberginekaviaar

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Auberginekaviaar Bereidingwijze

VOORBEREIDING 10 min BEREIDING 20 min Veel lekkerder, diervriendelijker en gezonder en goedkoper dan echte kaviaar. Verwarm de oven voor op 220 C. Maak vier inkepingen in de lengte in de aubergines (laat de aubergines wel heel). Hak de knoflook fijn en haal de blaadjes tijm van de takjes. Bestrooi de inkepingen met peper, knoflook en tijm. Doe de aubergines 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de aubergines er dan uit en wikkel ze in de aluminiumfolie. Zet de oven uit en laat de aubergines in de nog warme oven verder garen. Verwijder na ongeveer een uur het vel. Hak het vruchtvlees fijn en doe het in een pan. Laat het vocht langzaam verdampen zodat het vruchtvlees rul wordt. Voeg olijfolie toe tot de auberginekaviaar een beetje smeuig wordt. Breng op smaak met flink wat zout. Lekker bij wat brood.

Boodschappenlijstje
  • 2 Aubergines
  • 2-4 Knoflookteentjes, Fijngehakt
  • 12 Takjes Tijm
  • Olijfolie
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...