Mince Pies
Aantal personen: 12 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVoor ca. 12 kleine pies voor vormpjes van 30 milliliter Verwarm de oven voor op 110 ˚C. Meng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar in een hittebestendige schaal en dek het losjes af met aluminiumfolie. Laat in 3 uur langzaam garen. Roer af en toe om. Laat de vulling iets afkoelen. Zet de oven op 180 ˚C. Zeef de bloem in een kom en wrijf er met de vingers de boter door. Voeg ca. 1 eetlepel koud water toe en vorm snel tot een bal. Laat het deeg in de koelkast in een plastic zak ca. 30 minuten rusten. Rol het deeg dun uit en steek er 12 rondjes uit van 7 cm doorsnede uit. Bekleed er de vormpjes mee. Rol het deeg weer uit en steek er 6 sterretjes en 6 hartjes of andere vormpjes uit van dezelfde grootte. Bekleed elk vormpje met wat deeg. Schep in elk vormpje een lepeltje vulling en dek af met een sterretje. Bestrooi met suiker. Bak de mince pies in 25-30 minuten lichtbruin en gaar. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
- Voor De Vulling:
- Halve Appel, In Blokjes
- 40 Gr Dadels, In Stukjes
- 40 Gr Gedroogde Vijgen, In Stukjes
- 50 Gr Gedroogde Abrikozen, In Stukjes
- 40 Gr Boter, In Stukjes
- 40 Gr Geconfijte Sinaasappelschil
- 60 Gr Honing
- Sap En Rasp Van 1 Grote Limoen
- 15 Gr Pistachenoten, Gehakt
- 2 Tl Gemberpoeder
- 1 Tl Kaneelpoeder
- 2 El Sinaasappellikeur
- Voor Het Deeg:
- 175 Gr Bloem