Kruidige Indische Kip
Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeKook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kipreepjes 2 minuten. Schep de boemboe erdoor en voeg 200 ml water toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip zonder deksel in 15 minuten zachtjes gaar. Voeg de laatste 5 minuten de witte kool toe. Roer regelmatig en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Schaaf intussen de komkommer in dunne plakjes. Schep de komkommer met de azijn, peper en zout naar smaak om. Verdeel de rijst met de Indische kip over 4 diepe borden en serveer er de komkommersalade bij.
- 300 Gr Basmatirijst (zak 1 Kg)
- 2 El Zonnebloemolie
- 500 Gr Kipfilet, In Reepjes
- 1 Bakje Boemboe Ajam Smoor (125 G)
- 1 Zak Gesneden Witte Kool (300 G, Puur&eerlijk Biologisch)
- 1 Komkommer
- 3 El Witte-wijnazijn