LEMPER AYAM (Indonesische Kleefrijst Met Kipvulling) Ca 20 Stuks

Aantal personen: 20 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Klaartje van Leusen » Type: Meer van het type: Rijst

LEMPER AYAM (Indonesische Kleefrijst Met Kipvulling) Ca 20 Stuks Bereidingwijze

Vulling: 500gr kipfilet koken en in stukjes snijden intussen boemboe maken met vijzel of blender met 4 teentjes knoflook, 1 ui, 4 kemiri noten, 1 kipbouillon blokje, 1 theelepel koenjit (kurkuma poeder), 1 streng sereh (citroengras), 4 blaadjes jeruk purut (limoenblad), 2 blaadjes salam (soort laurierblad), theelepel zout, 2 eetlepels suiker of gula djawa (javaanse suiker)naar smaak, en scheutje olie. Fruit de fijngemaakte ingredienten (de blaadjes en citroengras heel laten of in 2 stukjes snijden en meefruiten), doe de gesneden kip erbij en doe een klein kopje kipbouillon of water erbij en laten inkoken naar smaak zout en suiker toevoegen. Laten afkoelen. De ketanrijst (kleefrijst) bereiden: 1 kilo ketanrijst wassen tot het water helder is en minstens 2 uur laten wellen, dit kan je ook eerder doen voordat je de vulling maakt. Doe de gewassen rijst in een stoompan en stoom het in 35 minuten half gaar terwijl dit aan het stomen is neem je een grote pan of waskom en doe daar 800ml cocosmelk in snufje zout, blaadje djeroek poeroet, streng sereh en goed doorroeren. Na 35 minuten doe je de gestoomde rijst in de pan met cocosmelk en goed doorroeren zodat alles gemengd is en even 10 minuten laten staan met de deksel erop daarna de gemengde rijst weer terug in de stoompan en in 35 minuten gaarstomen (zodra het glimt is het goed) Laat het even afkoelen tot je het met de hand kan bewerken. gebruik latex handschoenen en maak hoopjes rijst van ca 100gr maak het plat en vul ze met een eetlepel kipvulling en maak er een cylinder / rol van en wikkel het in bananenblad of plastic folie of aluminium folie. Deze lempers kan je lauw en koud eten. Uit de koeling of vriezer altijd eerst opwarmen in magnetron of stomen laten afkoelen en opeten.

Boodschappenlijstje
  • 1000 Gram Ketanrijst (kleefrijst Of Glutinous Rice)
  • 800 Ml Cocosmelk
  • 500 Gram Kipfilet
  • 4 Teentjes Knoflook
  • 1 Bol Ui
  • 4 Nootjes Kemiri
  • 1 Blokje Kipbouillon
  • 1 Theelepel Kunyit Poeder (kurkuma)
  • 2 Streng Sereh (citroengras)
  • 8 Blaadjes Djeroek Poeroet (limoenblaadjes)
  • 4 Blaadjes Daun Salam (laurier)
  • Zout Theelepel Naar Smaak
  • Suiker Eetlepel Naar Smaak
  • Olie Scheut Om Te Fruiten
Probeer ook eens...