Pindasoep Met Tomtom

Aantal personen: 4 » Keuken: Indiaas » Geplaatst door: Willem Kleijn Kamphuijs » Type: Meer van het type: Soepen

Pindasoep Met Tomtom Bereidingwijze

Soep: Water op vuur zetten. Ui, pimentkorrels, laurierblad, zout, selderie, kruidenbuiltje en bouillonblokjes, de madame jeanet(in zijn geheel met steel) en oma’s peper toevoegen. De kip schoonmaken met citroen. Samen met de kip een lekkere bouillon trekken. Breng deze eventueel op smaak met zout, zwarte peper en oma’s peper, en laat de bouillon minimaal een halve dag trekken. Hoe langer de bouillon trekt, des te meer smaak deze krijgt! Als de bouillon op smaak is, de pindakaas (eerst oplossen in warme bouillon)toevoegen. Als de soep niet dik genoeg is, een beetje tomtom meekoken. Tomtom: De bananen ongeschild door midden snijden en een uur koken met wat zout. Afgieten en af laten koelen. De bananen schillen en samen fijn maken. De stamper(of vork) af en toe vochtig maken en net zolang stampen tot de bananen taai worden en een samenhangende massa vormen. Maak van de bananen kleine balletjes. Serveer de soep met daarin de kleine balletjes tomtom.

Boodschappenlijstje
  • 1 Kg Kippevlees
  • 1 Grote Ui
  • 1 Kruidenbuiltje Kruidenboullion
  • 3 Boullionblokjes
  • 1 Tl Zeezout
  • Pimentkorrels (lontai)
  • 500 Gram Pindakaas
  • Laurierblad
  • Madame Jeanet (of A Djie Oema Neng)
  • 2 Takjes Selderie
  • 6 Liter Water
  • 1 Groene En 3 Zoete Bananen
  • 3 Tl Peper
Probeer ook eens...