Thaise Pompoensoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Thais » Geplaatst door: Alie Grimmerink » Type: Meer van het type: Soepen

Thaise Pompoensoep Bereidingwijze

1. Oven voorverwarmen tot 200 graden. 2. Pompoen of pompoenen halveren en met een soeplepel de pompoen zaden verwijderen (of wassen en roosteren naast de pompoen in de oven). Besprenkel de binnenzijde van de pompoen met zout. 3. Oven bakplaat met bakpapier bedekken en insmeren met de olijfolie. 4. Plaats de pompoenen met de gesneden kant op het bakpapier en laat een 45 tal minuten in de oven roosteren. Je kan voelen dat de pompoen gaar is wanneer je gemakkelijk met een mes doorheen de schil in het pompoenvlees kan snijden. 5. Verwijder de pompoenen uit de oven en laat volledig afkoelen. 6. Smelt ondertussen de boter in een pan. 7. Voeg de ui en gember toe en laat een 10 tal minuten op een laag vuur sudderen tot de ui glazig en zacht is. 8. Voeg nu de knoflook toe en laat nog 1 minuut verder sudderen. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin kleurt! (haal onmiddellijk van het vuur als de knoflook toch zou beginnen te bruinen en voeg water toe). 9. Voeg de kippenbouillon, kokosmelk en 1 soeplepel currypasta toe en laat koken. 10. Wanneer de pompoen voldoende is afgekoeld, schep je het vruchtvlees uit de pompoen en voeg het toe aan de bouillon. 11. Laat de pompoensoep 10 minuten sudderen en pureer met de hand mixer. Proef en voeg indien naar smaak meer zout en meer Thaise currypasta toe.

Boodschappenlijstje
  • 1 Pompoen Van 1 Kg Of 2 Pompoenen Van Een Halve Kilogram
  • 1 Tl Olijfolie
  • Zout
  • 1 Gesnipperde Ui
  • 2,5 Cm Verse Gemberwortel, Fijn Gesneden
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 2 Soeplepels Thaise Currypasta
  • 1 Blik Kokosmelk
  • 1 Liter Kippenbouillon (1 Liter Water En 2 Blokjes Kippenbouillon)
  • Verse Koriander Blaadjes
Probeer ook eens...