Zalm Sushi
Aantal personen: 4 » Keuken: Thais » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSchil en ontpit de avocado. Pureer de avocado in de keukenmachine en meng dit met de roomkaas. Leg een stukje huishoudfolie op een kopje en leg hier een plakje zalm op. Vul dit met sushirijst. Maak voorzichtig een holletje in het midden en vul dit met ongeveer een theelepel roomkaas-avocado mengsel. Pak nu de randjes van de folie en draai alles strak, zodat je een balletje krijgt. Het is belangrijk dat de balletjes koel bewaard worden tot het moment van serveren. Omdat de zalm aan de buitenkant zit, wordt deze er snel plakkerig als deze te warm wordt. Als je de balletjes moet vervoeren, kan je ze beter in de folie laten zitten. Uiteraard is het mogelijk om te experimenteren met vullingen en vissoorten.
- 4 Kopjes Gekookte Sushirijst
- 10 Dunne Plakjes Zalm
- Roomkaas
- Avocado