Nasi Goreng

Aantal personen: 2 » Keuken: Thais » Geplaatst door: Saartje van der Sleen » Type: Meer van het type: Anders

Nasi Goreng Bereidingwijze

Wadjang heet stoken zonder olie. Vlees erbij doen en goed bakken. Ui en knoflook even meebakken. Vlees uit de pan nemen en opzij zetten. Losgeklopt ei in de pan al roerend garen en uit de pan nemen. Een lepel olie in de pan doen en soja, nam pla, tomaat, pepers en rijst toevoegen en opbakken. Vlees en ei erbij en omscheppen. Van het vuur nemen, korianderblad doorscheppen en citroensap erdoor roeren. Garneren met lenteui. Een extra gebakken ei is er erg lekker bij.

Boodschappenlijstje
  • 300 Gram Rauwe Rijst, Gekookt
  • 100 Gram Gerookte Spekreepjes
  • 0,5 Stuks Fijngesneden Ui
  • 1 Stuks Lombok, In Ringetjes
  • 2 Stuks Losgeklopte Eieren
  • 2 Theelepels Lichte Soyasaus
  • 0,5 Kopje Korianderblad
  • 200 Gram Hamlappen, In Blokjes
  • 2 Teentjes Fijngesneden Knoflook
  • 0,5 Stuks Tomaat, In Reepjes
  • 1 Stuks Lenteui, In Ringen
  • 2 Theelepels Vissaus (nam Pla)
  • 0,5 Stuks Limoen
  • Zwarte Peper
Probeer ook eens...