Koolsla

Aantal personen: 4 » Keuken: Thais » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Koolsla Bereidingwijze

Schaaf de witte kool in dunnen repen en rasp de wortel. Halveer het pepertje, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Rooster de pinda's in een droge koekenpan goudbruin. Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap, de sojasaus en de sesamolie. Meng met de kool, wortelreepjes, lente-uitjes en peperreepjes en laat de dressing goed intrekken. Bestrooi de salade vlak voor het serveren met de gehakte groene kruiden en de geroosterde pinda’s. Lekker met rijst en gestoofd rundvlees in ketjapsaus.

Boodschappenlijstje
  • Witte Kool (500 G)
  • 100 Gr Wortel
  • Spaanse Peper
  • 3 Lente-uitjes
  • 4 El Olijfolie
  • 1.5 El Citroensap
  • 1 El Sojasaus
  • 1 Tl Sesamolie
  • 1 Volle El Gehakte Koriander
  • 2 El Gehakte Munt
  • 2.5 El Pinda's
Probeer ook eens...