Gehaktballetjes In Pikante Pindasaus - Panang Nua

Aantal personen: 8 » Keuken: Thais » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Gehaktballetjes In Pikante Pindasaus - Panang Nua Bereidingwijze

1. De peperkorrels in de kruidenmolen, vijzel of keukenmachine doen en in een paar seconden fijnmalen. korianderwortel, knoflook en zout toevoegen en het geheel vermengen tot een gladde pasta. 2. Het gehakt en de keukenpasta in een kom goed door elkaar kneden. Draai er 20-24 kleine balletjes van met een doorsnede van ongeveer 2,5 cm. 3. De gehaktballetjes door een beetje bloem rollen. 4. De olie in een pan verhitten. De balletjes op een middelhoog vuur 5-8 min. bakken. Steeds keren zodat ze rondom bruin worden. De balletjes uit de pan nemen en op keukenpapier uit laten lekken. 5. Het overgrote deel van de olie uit de pan gieten, 1 el. in de pan laten. De currypasta toevoegen en 2 min. roerbakken. De kokoscreme erbij gieten, langzaam aan de kook brengen en er de pindakaas, vissaus en suiker doorroeren. De gehaktballetjes ongeveer 5 min. in de saus gaar laten worden. Warm serveren.

Boodschappenlijstje
  • 2 Theelepels Zwarte Peperkorrels
  • 2 Theelepels Korianderwortel, Fijngehakt
  • 3 Knoflookteentjes
  • 1 Theelepel Zout
  • 500 Gram Mager Runderkgehakt
  • 30 Gram Tarwebloem
  • 60 Ml Plantaardige Olie
  • 2 Eetlepels Muntblaadjes Of Korianderblaadjes, Fijngehakt
  • Saus:
  • 1.5 Eetlepel Rode-currypasta
  • 250 Ml Kokoscreme
  • 1.5 Eetlepel Pindakaas Met Stukjes Noot
  • 1 Eetlepel Vissaus
Probeer ook eens...