WALNOOTPESTO
Aantal personen: 4 » Keuken: Thais » Geplaatst door: Henkjan te Groot Hulsens » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeRooster de pijnboompitten op een laag vuurtje in een pan. Laat ze volledig afkoelen. Doe de walnoten en de pijnboompitten in de keukenmachine of blender en mix alles tot de massa grof kruimelig is. Hak de peterselie grof en ris de blaadjes van de tijm, voeg deze bij de notenmassa samen met de eetlepel azijn. Blijf mixen en giet de olie in een dun straaltje erbij tot het geheel een smeuïge massa vormt. Voeg naar eigen smaak een snuifje ongeraffineerd zeezout toe. Heerlijk als aperitief op geroosterd brood of als onderdeel van saladedressing.
- 3 Takjes Peterselie
- 3 Takjes Verse Thijm
- 150 Gram Verse Walnoten
- 100 Gram Pijnboompitten
- 3 Dl Walnootolie
- 2 Teentjes Knoflook
- Snufje Kruidenzout
- 1 El Appelazijn