Eigengemaakte Loempiaatjes
Aantal personen: 12 » Keuken: Thais » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze1. Rasp de selderij en de worteltjes in dunne reepjes. 2. Snijd het pepertje vervolgens fijn en pers de knoflook hierbij uit. 3. Verhit de olie in een wok en doe hier het gehakt in. 4. Voeg vervolgens de reepjes selderij en wortel toe en meng het goed door elkaar. 5. Doe daarna het fijngehakte pepertje en de knoflook erbij en bak het geheel een paar minuten. 6. Wanneer het vlees doorbakken is en de groente zacht zijn zet je het vuur laag. 7. Kook ondertussen de vermicelli in een pannetje met water gaar. 8. Voeg vervolgens de gember, koriander, vissaus en de vermicelli toe aan het vlees. 9. Verhit het geheel zachtjes en laat het goed doorwarmen. 10. Leg op elk loempiavel in de hoek een klein hoeveelheid van de vulling. 11. Rol de loempia op en vouw daarbij de hoeken naar binnen zodat de loempia goed sluit. 12. Maak ze telkens 1 voor 1 en zorg dat de andere vellen zijn afgedekt met een vochtige theedoek. Anders drogen ze uit. 13. Bak de loempia's daarna 3 a 4 minuten in hete frituurolie tot ie goudbruin en knapperig is. 14. Laat ze voor het serveren eerst uitlekken op keukenpapier.
- 2 Eetlepels Olie
- 1 Knoflookteentje, Uitgeperst
- 120 Gram Gehakt
- 2 Worteltjes
- 2 Bleekselderij Stengels
- 1 Rode Of Groene Pepertje
- 1 Theelepel Geraspte Verse Gemberwortel
- 1 Eetlepel Verse Korianderblaadjes
- 1 Theelepel Vissaus
- 60 Gram Vermicelli
- 12 Loempiavellen
- Zonnebloemolie