Gefrituurde Garnalenkoekjes
Aantal personen: 8 » Keuken: Thais » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze1. De peper in een kruidenmolen 3-4 sec. grof malen. Knoflook, korianderwortel en zout toevoegen, alles in 6-8 sec. tot pasta vermalen. 2. De garnalen samen met de pasta, de bosuitjes en het eiwit in de keukenmachine in 6-8 sec. tot fijne pasta pureren. 3. Maak uw handen vochtig en vorm van 1/8 van de garnalenpasta een bal. Druk de bal vervolgens plat tot een koekje van ongeveer 1,5 cm. dik. Op deze manier ook de andere 7 koekjes maken. 4. De plakjes komkommer en tomaat om en om op de rand van het bord leggen. 5. De olie in een wok of koekenpan flink verhitten. Daarin de koekjes 2 min. frituren. Keer de koekjes zodat ze rondom bruin en krokant worden. Uit laten lekke, op een platte schaal leggen en serveren met chilisaus.
- 2 Theelepels Zwarte Peperkorrels
- 4 Knoflookteentjes, Gehakt
- 6 Theelepels Fijngehakte Verse Korianderwortel
- 2 Theelepels Zout
- 1 Kilo Garnalen Of Gamba's, Gepeld, Darm Verwijderd
- 2 Bosuitjes, Gesnipperd
- 1 Eiwit
- 2 Middelgrote Rijpe Tomaten, In Plakjes
- Kleine Komkommer (of Halve Grote) , Met Vork Lijntjes In De Schil
- Zoete Chilisaus Als Dipsaus