Aardappel Groentekroketjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Matthijs Vincent » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKooktijd aardappelen: 10 min. • Bereidingstijd: 20 min Schil de aardappelen en kook ze gaar. • Snijd de wortelen in blokjes van 0,5 cm en kook ze gedurende 2 minuten in een bodempje water. • Kook ook de erwtjes gedurende 4 minuten. • Maak puree van de aardappelen en voeg vervolgens 1 eidooier, de spekblokjes, de erwtjes en de wortelen toe. • Meng goed en rol tot kroketjes. • Kluts de resterende eieren. Rol de kroketjes door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het broodkruim. • Bak ze 5 minuten in frituurolie op 180°C.
- 8 Bloemige Aardappelen
- 100 Gram Erwten
- 3 Eieren
- Bloem
- 2 Wortels
- 100 Gram Spekblokjes
- 150 Gram Broodkruimels
- Frituurolie