Bramenkruimeltaart

Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: irene » Type: Meer van het type: Gebak

Bramenkruimeltaart Bereidingwijze

Bodem: Meng in een kom 200 gram bloem, 125 gram suiker en snijd er met twee messen de 125 gram boter door tot er een kruimelig geheel ontstaat.(kan ook met deeghaken) leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk dit aan zodat er een stevige bodem ontstaat. Warm de oven voor op 225 °C/gasovenstand 5. Amandellaag: Klop de 3 eiwitten zeer stijf met de 150 gram suiker. Spatel de gemalen amandelen of hazelnoten er voorzichtig doorheen. Strijk het amandel- of hazelnotenschuim over de deegbodem. Verdeel hierover de bramen. Kruimellaag: Meng in een kom 200 gram bloem, 125 gram suiker en de 2 theelepels kaneel en snijd er met twee messen de 125 gram boter door tot een kruimelig geheel ontstaat. Strooi deze kruimels over de bramen en schuif de bakplaat voor ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Snijdt de bramenkruimeltaart direkt nadat hij uit de oven komt, in 15 vierkante porties. Laat deze nog even afkoelen op de bakplaat.

Boodschappenlijstje
  • 400 Gr Bloem
  • 400 Gr Suiker
  • 250 Gr Boter
  • 3 Eiwitten
  • 150 Gr Amandelen
  • 400 Gr Bramen
  • 10 Gr Kaneel
Probeer ook eens...