Duivelscakejes
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Thea Tabois » Type: Meer van het type: Taart
BereidingwijzeVerwarm de over voor op 200 graden en bekleed twee muffinbakvormen met 18 papieren vormpjes Doe de margarine, suiker, eieren, bloem, het zuiveringszout en de cacao in een grote kom en klop ze met een mixer tot een glad mengsel. Spatel de crème fraîche er met een lepel door. en Schep vervolgens het beslag in de vormpjes. bak daarna de cakejes tot ze goed gerezen zijn en stevig aanvoelen. Glazuur: 125 g pure chocolade 2 el fijne kristalsuiker 150 ml crème fraîche Chocoladekrullen (naar keuze) 100 g pure chocolade breek voor het glazuur de chocolade in stukjes en doe die in een kleine, vuurvaste schaal. Zet de schaal boven een pan water dat tegen de kook aan is en verhit de chocolade onder af en toe roeren tot hij gesmolten is. Neem de schaal van de pan en laat even afkoelen. Klop vervolgens de suiker en de crème fraîche erdoor tot alles goed gemengd is. Bedek de cakejes met het glazuur en zet ze tot gebruik in de koelkast. Maak eventueel chocoladekrullen met een dunschiller en strooi die over de cakejes.
- 3,5 Eetlepels Margarine
- 115 Gram Bruine Basterdsuiker
- 2 Stuks Eieren
- 115 Gram Bloem
- 0,5 Theelepel Zuiveringszout
- 25 Gram Cacao
- 125 Ml Crème Fraîche