Appel-rozijnentaartjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Breng in een pan de rozijnen met het sinaasappelsap aan de kook en laat de rozijnen zachtjes sudderen tot het vocht bijna verdampt is. Schil de appels en snijd een halve appel in 12 dunne schijfjes, halveer de schijfjes. Snijd de rest van de appels in stukjes. Klop in een beslagkom de Becel Multi met de basterdsuiker in 5 minuten tot een lichte en romige massa. Klop één voor één de eieren erdoor en voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Spatel het volkorenmeel en een snufje zout erdoor. Meng de rozijnen en de stukjes appel erdoor. Vet de holtes van een muffinvorm in en schep het beslag in de holtes. Leg de plakjes appel op het beslag. Bak de cakejes in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes 5 minuten in de vorm afkoelen. Wip ze dan uit de holtes en laat ze op een rooster verder afkoelen.
- 100 Gr Rozijnen
- 150 Ml Sinaasappelsap
- 2 Appels
- 150 Ml Becel Voor Koken, Roerbakken Of Braden
- 150 Gr Lichtbruine Basterdsuiker
- 3 Eieren
- 150 Gr Volkorenmeel
- Zout