Chocoladekoekjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten 1.Breek de chocolade in kleine stukjes. Smelt de chocolade in de magnetron tot het vloeibaar is. 2.Klop het ei goed los en meng de suiker en de boter er door. Zeef de bloem boven dit mengsel en ga alles goed doorkneden met je handen (lekker knoeien!). 3.Bestuif hiervoor het aanrecht met een beetje bloem, want het deeg kan nogal plakken. Rol met de deegroller de bal uit tot een plak van ongeveer 4 mm dik.Steek de koekjes uit met je favoriete vormpjes en leg zo op een ingevette bakplaat. 4.Bak de koekjes op 150 graden in ongeveer 20 minuten gaar. Haal ze voorzichtig van het bakblik en laat ze afkoelen. Smelt de witte chocolade en teken gezichtjes met een sateprikker op de koekjes.
- 1 Zakje Vanillesuiker
- 1 Ei
- 50 Gr Witte Chocolade , Om Te Versieren
- 100 Gr Pure Chocolade
- 100 Gr Witte Basterdsuiker
- 100 Gr Boter
- 170 Gr Bloem