Ovenschotel Van Witlof En Gehakt
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: > 50 min Bereidingswijze 1. Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Laat wat afkoelen en snij ze in plakjes van ± 1 cm dik. 2. Wrijf de witlofstruikjes droog schoon, verwijder het bittere kroontje onderaan. Snij de stronkjes in grove stukken. Bak ze kort in een nootje boter. Kruid met peper en nootmuskaat. Schenk er de melk bij en laat op een zacht vuur gaarstoven. Giet af, laat goed uitlekken, vang het stoofvocht op. 3. Bak het gehakt rul in een likje olijfolie. Kruid met het verkruimelde bouillonblokje en eventueel peper en zout (als het gehakt nog niet gekruid is). Schep het gehakt in een ovenschaal. Leg er de witlof op en dek af met de aardappelschijfjes. 4. Maak een blonde roux met de boter en de bloem. Leng aan met het stoofvocht van het witloof en eventueel nog wat melk (reken ± 2 dl vocht voor een dik vloeibare béchamelsaus). Roer, van het vuur, de helft van de kaas door de saus. Kruid bij naar smaak. Lepel ze over de aardappelen. 5. Bestrooi met de rest van de kaas en zet onder de ovengrill tot het kaaskorstje mooi gekleurd is.
- 4 Stronkjes Witlof
- 4 Dikke Aardappelen
- 500 Gram Gemengd Gehakt
- 1/2 Blokje Vlees Bouillontablet
- 1 Dl Melk
- 20 Gram Boter
- 20 Gram Bloem
- Boter En Olijfolie
- 100 Gram Gemalen Emmentaler
- Peper En Zout