Rabarbertaart

Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak

Rabarbertaart Bereidingwijze

Het leuke van dit warme nagerecht is dat het echt heel snel klaar is, en het is toch best bijzonder. Snijd de rabarber in stukken van zo'n 3 centimeter ofzo, en gooi deze blokken in een ovenschaal. Sprenkel hier wat water overheen en dan met de suikerpot er over. Geen idee hoeveel gram suiker ik er over gestrooid heb, maar zorg voor een mooie witte mantel. En dan het zakje vanillesuiker er overheen (heb je het niet, maakt niet zo gek veel uit). Nu het kruimeldeeg. Dat is iets waar de verschillende recepten elkaar enorm tegenspraken. Dus ik heb gewoon op het gevoel wat gemaakt. Uiteindelijk moet de verhouding meel/suiker wel ongeveer gelijk zijn, meestal wordt er meer meel dan suiker gebruikt maar ik ben een zoetekauw :). Meng deze twee ingredienten door elkaar in een kom, en voeg dan de boter toe in kleine blokjes. Kneed nu snel een kruimeldeeg, voorkom te grote brokken. Nu gooi je deze kruimels over de rabarber, een beetje aandrukken en dan de oven in. Ongeveer een half uur (200 graden), je ziet vanzelf dat de rabarber gaar wordt (aan de zijkanten komt rood sap naar boven) en het deeg mooi goudbruin. Smullen maar! (ongeveer 4 porties).

Boodschappenlijstje
  • Voor De Rabarber-laag:
  • 1 Bos Rabarber (600 Gram)
  • Paar Eetlepels Water
  • 50 Gram Suiker
  • 1 Zakje Vanillesuiker
  • Voor Het Kruimeldeeg:
  • 150 Gram Bloem
  • 150 Gram Suiker
  • 100 Gram Koude Roomboter
Probeer ook eens...