Hartige Tulband Met Wilde Kruiden

Aantal personen: 8 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Hartige Tulband Met Wilde Kruiden Bereidingwijze

Was en schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar. Giet ze af en stamp de aardappelen fijn. Was de kruiden grondig en hak ze zeer fijn. Splits boven een kom de 6 eieren. Klop de eiwitten schuimig en zet het schuim even in de koelkast. Meng de boter, melk en het eigeel met de fijngehakte kruiden goed door elkaar en roer het mengsel met de aardappelen tot een puree. Pel en snipper de uien en bak ze in een beetje boter lichtbruin. Bewaar na het bakken het vet. Snijd de kruidnagelkaas in kleine blokjes en schep dit samen met de ui, de hamblokjes en de geraspte kaas door de puree. Hak ook de noten fijn en bak ze even in het vet van de uien. Meng ze daarna door de puree. Schep tot slot het opgeklopte eiwitschuim door het mengsel en breng het op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de tulbandvorm in en bestrooi hem met paneermeel. Vul de vorm met het pureemengsel. Bak de kruidentulband in ongeveer 50 minuten gaar. Laat hem na het bakken even rusten om inzakken te voorkomen. Stort de tulband dan op een mooie schaal en serveer hem warm. Lekker met een gemengde salade.

Boodschappenlijstje
  • 6 Eieren
  • 300 Gr Aardappels (3 á 4 Middelgrote Aardappels)
  • 3 El Zachte Boter
  • 1 Dl Melk
  • 2 Middelgrote Uien
  • 200 Grote Scheppen Kruidnagelkaas
  • 250 Grote Potten Ham, In Blokjes Gesneden
  • 100 Grote Pot Ongezouten Notenmelange
  • 2 El Paneermeel
  • 250 Gr Verse Wilde Kruiden, Zoals Het Blad Van De Veldkers, Zevenblad, Dovenetelblad, Klaverblad, Veldzuring, Roomse Kervel En Waterkers.
  • 200 Gr Geraspte Kaas (kan Vervangen Worden Door Hüttenkäse
  • Zout En Peper Naar Smaak
Probeer ook eens...