Appelverrassing

Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Arjen Enneman » Type: Meer van het type: Anders

Appelverrassing Bereidingwijze

Verwarm de oven voor tot 180 °C. laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Schep de appelstukjes met de rozijnen, het kaneelpoeder, de honing, de suiker en het citroensap door elkaar. Rol de bladerdeegplakjes iets uit. Verdeel het appelmengsel over het midden van de plakjes bladerdeeg. Klop de eierdooiers los met 1 eetlepel water en bestrijk de randen van het bladerdeeg ermee. Vouw de punten over het appelmengsel heen naar het midden. Druk de naden goed vast en bestrijk de pakketjes met het eimengsel. Bak ze op een met bakpapier bekleed bakblik in ca. 15 minuten bruin en gaar. Zet ze op de borden en snijd ze open. Schep er een bolletje ijs in en bestuif met poedersuiker.

Boodschappenlijstje
  • 4 Plakjes Bladerdeeg (diepvries)
  • 2 Zure Appels (Granny´s)
  • 1 Eetlepel Rozijnen
  • 1 Theelepel Kaneelpoeder
  • 1 Eetlepel Honing
  • 1 Eetlepel Suiker
  • 1 Eetlepel Citroensap
  • 2 Eierdooiers
  • 4 Bolletjes Vanille-ijs
  • Poedersuiker
Probeer ook eens...