Gelee Van Kokosnoot En Chocolade
Aantal personen: 6 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze70 minuten Laat de gelatine weken in koud water. Giet de kokosmelk in een kookpot. Voeg er de geraspte kokosnoot en de suiker aan toe. Breng zachtjes aan de kook terwijl u roert. Neem de kokosmelk van het vuur zodra ze begint te koken en dek ze af. Zet ze 10 minuten aan de kant. Snij ondertussen met een dunschiller enkele chocoladeschilfers van de plak chocola en bewaar de schilfers in de koelkast. Filter de kokosmelk, zet ze weer op het vuur en laat ze opnieuw opkoken. Neem ze meteen van het vuur en voeg er de uitgeperste gelatine aan toe terwijl u krachtig klopt. Laat afkoelen. Breek de rest van de plak chocola in stukken en laat ze samen met de Solo Delifine op een zacht vuurtje smelten. Klop tot u een smeuïge pasta krijgt , neem van het vuur en voeg al kloppend de Solo toe. Giet de chocolade op de bodem van 6 coupes. Zet de coupes 10 minuten in de koelkast, giet er de kokosgelee over en zet ze dan opnieuw een uur in de koelkast. Versier met de chocoladeschilfers net vóór u opdient.
- 50 Cl Kokosmelk
- 75 Gr Geraspte Kokosnoot
- 200 Gr Pure Chocolade
- 15 Cl Solo Delifine
- 50 Gr Solo
- 150 Gr Suiker
- 12 Gelatine Blaadjes