Applecrumble
Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Gebak
Bereidingwijze- Snijd appels in kleine stukjes ( ik neem meestal 1 appel per persoon). - Strooi er suiker en kaneel bij en schep de appeltje goed rond, zodat ze aan alle kanten bestrooid zijn met de suiker en kaneel. - Doe de appeltjes in een ovenschaal (hoef je niet in te vetten) - Meng daarna bloem, suiker en boter door elkaar totdat je kruimels (crumble)krijgt. De hoeveelheden gok ik altijd een beetje. - Strooi een laag crumble over de appeltjes, zodat de appeltjes bedekt zijn. - Zet de ovenschaal ongeveer 45 minuten in een oven op 180 graden. - Wanneer de crumble bruin is, is hij klaar! Lekker met vanillevla of ijs.
- 4 Appels
- Suiker
- Kaneel
- Bloem
- Boter
- Vanillevla Of Ijs