Nasi Goeri - Rijst Met Kokos
Aantal personen: 2 » Keuken: Antiliaans » Geplaatst door: Jolijn Albersen » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeWas de rijst en breng water met wat zout aan de kook. Gebruik hiervoor een pan of gemakkelijker een rijstkoker. (1 bakje rijst staat gelijk aan 1 bakje water) Voeg de rijst toe en na enige minuten ook de geraspte santen. Santen is Kokos. Laat het geheel even doorkoken en haal dan de pan van het vuur. Verpak de pan nu in papier, wikkel hem daarna in een deken en laat de rijst zo in een uur gaar worden. Snijd de uien in ringen en bak ze in de hete olie. Wanneer de rijst gaar is, strooit u de uienringen erover. Garneer de rijst met de in partjes gesneden eieren en de in blokjes gesneden komkommer.
- 400 Gram Rijst
- Water
- 1 Snufje Zout
- 50 Gram Santan / Kokos
- 2 Stuks Eieren
- 1/2 Stuks Komkommer
- 2 Stuks Uien
- 2 El Olie