Antilliaanse Kip Met Paprika
Aantal personen: 4 » Keuken: Antiliaans » Geplaatst door: Karlien Oosterbroek » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoordat u begint: Verhit de olie in een grote braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze op hoog vuur 3 min. rondom. Voeg de uien, de knoflook en de komijn toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomaten, de paprikas, de pruimen, de kappertjes, de olijven en het bouillontablet toe. Bereidingswijze Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 45 min. stoven. 2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 4 Eetlepels Zonnebloemolie
- 4 Stuks Kippenpoten Zonder Rug (totaal Ong. 1 Kg)
- 2 Stuks Uien, Gesnipperd
- 2 Teentjes Knoflook
- 1 Eetlepel Gemalen Komijn
- 4 Stuks Tomaten
- 1 Zak Paprika 3 Stuks (mix)
- 1/2 Zak Pruimen Zonder Pit
- 2 Eetlepels Kappertjes
- 50 Gram Groene Olijven
- 1 Blokje Kippenbouillon
- 300 Gram Witte Rijst (pandan, Basmati)