Bolo Di Kashipete
Aantal personen: 6 » Keuken: Antiliaans » Geplaatst door: Lotje Bolkesteijn » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeMaal de cashewnoten fijn en zet ze apart, houd een stuk of 12 cashewnoten heel voor de garnering. Zet de suiker met 9dl water op het vuur, laat koken tot het een dikke stroop wordt. Voeg de melk erbij en roer flink, vervolgens de rum, cognac, essence en de boter toevoegen. Zet het vuur lager en doe nu de gemalen cashewnoten erbij en roer alles goed door. Het mengsel van het vuur halen en de taart hiermee vullen. Dus laag voor laag. Als de bovenste laag op de taart zit, zet men de rest van het mengsel weer op het vuur en blijf roeren tot het geheel dik is geworden. Van het vuur halen en er de taart aan de buitenkant mee bedekken. Niet laten afkoelen anders wordt het hard. Voor de garnering maakt men roosjes van gekonfijte rode en groene kersen en van 12 cashewnoten maakt men de blaadjes.
- 1 Kg Ongezoute Cashewnoten
- 750 Gram Suiker
- 2 Blikken Gecondenseerde Gesuikerde Melk
- 2 Eetlepels Rum
- 2 Eetlepels Cognac
- 2 Eetlepels Vanilleessence
- 1 Eetlepel Boter