Bieten Pannekoekjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKook voor de pannenkoekjes de aardappels in water met zout in ca. 20 minten gaar. Giet ze af en pureer ze samen met de crème fraîche. Roer er de bloem, nootmuskaat, zout en peper door en laat iets afkoelen. Klop de eidooiers los en roer ze door de puree. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en schep ze in porties door de puree. Verwarm de boter in een anti-aanbak koekenpan Leg telkens een plakje biet in de pan en schep er met een lepel wat beslag op. Bak ze aan elke kant in 1-2 minuten lichtbruin en gaar.
- 350 Gr Aardappelen
- 80 Ml Crème Fraîche
- 35 Gr Bloem
- Snufje Nootmuskaat
- Zout En Peper Naar Smaak
- 2 Eieren, Gescheiden
- 35 Gr Boter
- 2 Kleine Gekookte Bietjes In 12-16 Plakken