Paardeworstjes Uit Dendermonde

Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Paardeworstjes Uit Dendermonde Bereidingwijze

Knijp de worst op gelijke partjes van ongeveer 8 cm. Prik ze, en stoof ze aan in boter, laat mooi aankleuren. Voeg de uien en knoflook toe en laat even meestoven. Strooi er 2 el bloem over en roer alles onder elkaar. Blus met het bier, tot alles mooi onderstaat en voeg ook de laurierblaadjes en kruidenbuiltje toe. Kruid met zwarte peper, snuifje komijn & zout. Draai het vuur lager en laat zo'n 25 minuten sudderen onder deksel. Bind eventueel de saus met wat maïzena en serveer met een snuifje kervel

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Paardenworst, Liefst échte Dendermondse
  • 2 Uien, In Stukken
  • 2 Teentjes Knoflook, In Stukjes
  • 3 Laurierblaadjes
  • 1 Kruidentuiltje
  • Snuifje Komijn, Kervel
  • 0.75 Liter Bruin Tafelbier
  • Bloem, Boter
  • Zwarte Peper & Zout
Probeer ook eens...