Kreeft Met 2 Soorten Mayonaise
Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeLeg de kreeften naast elkaar op een dienblad. (Laat diepvrieskreeften langzaam in ca. 3 uur ontdooien). Verwijder harde stelen van de waterkers. Pers de sinaasappel uit en zeef het sap. Zorg dat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur zijn. Doe de eierdooiers in een kom. Roer zout en peper en de mosterd door de dooiers. Klop dan het citroensap door de dooiers. Giet al kloppend eerst druppelsgewijs olie bij dit mengsel. Als het mengsel dikker wordt, mag de olie in een dun straaltje worden toegevoegd. Deze mayonaise kan met een garde, staafmixer of in een keukenmachine worden gemaakt. Verdeel de mayonaise over 2 bakjes. Roer door één bakje mayonaise enkele lepels sinaasappelsap. Serveer beide soorten mayonaise bij de kreeften, die vooral niet te koud moet worden gegeten. Eet ze liever op kamertemperatuur of lauw, dat komt de subtiele smaak ten goede. Dompel de halve kreeften vlak voor het opdienen enkele seconden in warm water. Laat ze uitlekken en leg ze in hun schaal op de borden. Garneer de borden met waterkers. Bereidingstijd: circa 20 minuten.
- 1 Zakje Waterkers, Of 1 Zakje Veldsla
- Perssinaasappel
- 4 Halve Kreeften (evt. Diepvries)
- Voor De Mayonaise:
- 2 Eierdooiers
- Zout En Peper
- 1 Theelepel Mosterd