Mascarpone-fruittaartjes Met Slagroomijs Light
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 200ºC. Vet de bakvormpjes in. Snijd van de 6 vellen filodeeg 12 vierkanten en besmeer die met margarine. Leg 3 vellen op elkaar, steeds een beetje gedraaid zodat je een stervorm krijgt. Doe dit ook met de andere vellen filodeeg zodat je uiteindelijk 4 deegsterren hebt. Leg deze sterren in de vormpjes en laat de hoeken over de rand vallen. Druk het deeg in de vormpjes goed aan. Bak de vormpjes 15 minuten in de oven totdat het filodeeg goudbruin en knapperig is. Dek de hoekjes, als die te snel bruin worden, af met aluminiumfolie. Laat ze afkoelen. Maak ondertussen het fruit schoon en snijd het fijn. Houd het passievruchtvlees apart en meng de rest. Meng in een schaal de mascarpone met de Griekse yoghurt en het vruchtvlees van de passievruchten. Breng het mengsel eventueel op smaak met suiker. Verdeel het mascarponemengsel over de filodeegbakjes en schep er wat gemengd fruit op. Maak de taartjes af met een bol ijs en serveer ze direct.
- Bak Hertog Slagroomijs Light
- 6 Vellen Filodeeg
- 25 Gr Blue Band Vloeibaar
- 4 Tl Griekse Yoghurt
- 1 Tl Suiker
- 4 Passievruchten
- 1 Mango
- 5 Mandarijnen
- 1 Ananas
- 2 Peren