Cranberrysinaasappelcompote

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Cranberrysinaasappelcompote Bereidingwijze

Was de cranberries in een zeef. Schil de sinaasappel zo dik dat ook de vliesjes rond de partjes mee worden geschild. Snij de partjes tussen de vliesjes uit en snij ze in stukjes. Breng in en pan het sinaasappelsap met de basterdsuiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de cranberries en sinaasappelstukjes toe en laat ze in een gesloten pan ca. 5 minuten koken tot de cranberries zacht zijn. Laat de compote afkoelen en doe hem over in 2 coupes of schaaltjes. Lekker met half stijfgeslagen room.

Boodschappenlijstje
  • 125 Gram Cranberries
  • Sinaasappel
  • Halve Dl Sinaasappelsap
  • 100 Gram Witte Basterd Suiker
Probeer ook eens...