Sinaasappel Pannacotta's Met Sinaasappel-cranberrysaus

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Sinaasappel Pannacotta's Met Sinaasappel-cranberrysaus Bereidingwijze

5 minuten Week de gelatine in koud water. Breng in een pannetje de crème fraîche met de vanillesuiker aan de kook en laat het een aantal minuten zachtjes inkoken. Knijp de gelatine uit en roer de blaadjes van het vuur door de crème fraîche tot ze zijn opgelost. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en sinaasappelrasp. Schep er rustig het crème fraîchemengsel met 50 ml sinaasappelsap door. Schenk dit mengsel in vier kleine kegelvormige vormpjes, of gebruik er espressokopjes voor. Zet de vormpjes een halve dag in de koelkast om op te stijven. Panna cotta's moeten een beetje lobbig blijven maar wel hun vorm behouden. Laat voor de saus 200 ml sinaasappelsap met de cranberry's, de balsamicoazijn en de suiker ongeveer 10 minuten koken, tot de cranberry's zacht zijn. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat suiker toe. Pureer dit tot slot met een staafmixer en laat de saus dan afkoelen. Stort de puddinkjes. Houd de vormpjes hiervoor heel even onder een warme kraan, plaats er een bordje bovenop, draai vorm en bordje tegelijk om en laat de panna cotta rustig loskomen. Giet de saus er mooi omheen en serveer direct!

Boodschappenlijstje
  • 200 Ml Slagroom
  • 200 Ml Halfvette Crème Fraîche
  • 50 Ml Sinaasappelsap
  • 1 Zakje Vanillesuiker
  • 5 El Poedersuiker
  • 2 Gelatine Blaadjes
  • 2 El Fijngeraspte Sinaasappelschil
  • Voor De Saus:
  • 200 Ml Sinaasappelsap
  • 2 El Bertolli Aceto Balsamico Di Modena
  • 75 Gr Cranberry's
Probeer ook eens...