Appelstrooptaart
Aantal personen: 8 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeWrijf in een kom de bloem samen met de boter tussen de vingertoppen kruimelig. Voeg de suiker en 1 eetlepel ijskoud water toe en vorm snel een bal van het deeg. Voeg even-tueel nog wat water toe als het deeg te kruimelig is. Laat het deeg circa 30 minuten in een plastic zak rusten in de koelkast. Rol 2/3 deel van het deeg uit en bekleed er een lage ronde bakvorm van 25 cm doorsnede mee. Verwarm de oven voor op 190˚ C. Verwarm de appelstroop zachtjes en voeg het brood-kruim, de citroenrasp, het sap en de gember erbij. Giet het mengsel in de taartvorm. Rol de rest van het deeg uit en snijd er repen van. Versier de taart ermee Klop het ei los met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg ermee. Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.
- 225 Gr Bloem
- 100 Gr Ijskoude Boter, In Blokjes (+ Extra Om In Te Vetten)
- 25 Gr Suiker
- 135 Gr Appelstroop
- 125 Gr Vers Wit Broodkruim
- Rasp Van 1 Citroen
- 2 Tl Citroensap
- 2 Tl Vers Geraspte Gember
- 1 Ei