Aardappelkoolkoekjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeIn koekenpan met antiaanbaklaag ui in 1 el olie fruiten. Spitskool toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Kool door aardappelpuree mengen, op smaak brengen met zout en peper en van mengsel 12 platte koekjes vormen. Ovengrill voorverwarmen. In koekenpan 1 el olie verhitten en hierin aardappelkoekjes in 2 porties aan beide zijden in 2-3 min. goudbruin bakken. Spitskoolkoekjes uit pan nemen en in met bakpapier beklede ovenschaal leggen. Tomaat en camembert over koekjes verdelen, onder grill schuiven en 5 min. grillen. Intussen in kommetje 3 el olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. In schaal rucolasla mengen met witlof, appel en dressing en bij aardappelkoekjes serveren.
- 1 Ui, Gesnipperd
- 6 Eetlepels Olijfolie
- 300 Gram Spitskool, Gesneden
- 550 Gram Aardappelpuree (koelvers)
- 3 Tomaten, In 12 Dikke Plakken
- 125 Gram Camembertkaasje, In 12 Plakken
- 1 Eetlepel Witte-wijnazijn
- 75 Gram Rucola Slamelange
- 2 Stronkjes Witlof, Losgehaald
- 1 Ongeschilde Appel (braeburn), In Partjes