Bessengratin Met Munt En Aardbeien

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Bessengratin Met Munt En Aardbeien Bereidingwijze

Breng de melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook. Klop ondertussen twee eierdooiers en 40g suiker op en meng het maïszetmeel eronder. Zeef de kokende melk boven het eimengsel, meng goed, giet terug in de kookpot en breng op het vuur tot het kookpunt en laat dan al roerend in een koudwaterbadje afkoelen. Meng er dan de Solo delifine en de twee resterende eierdooiers onder. Mix de helft van de aardbeien met de rest van de suiker en het citroensap. Zeef en voeg daarbij zes gehakte muntblaadjes, de rode en de blauwe bessen toe. Snij de rest van de aardbeien in plakjes en schik mooi rondom in vier diepe borden. Verdeel de coulis met de fruit over de borden. Giet de vanillesaus over het fruit en laat mooi bruin kleuren onder de grill. Versier met een munttakje en serveer dadelijk.. Variaties Eventueel kunt u aan de saus een scheutje likeur toevoegen

Boodschappenlijstje
  • 2 Dl Melk
  • 1 Vanillestokje
  • 4 Eierdooiers
  • 55 Gr Griessuiker
  • 15 Gr Maïszetmeel
  • 1 Dl Solo Delifine
  • 250 Gr Aardbeien
  • 1 Koffielepel Citroensap
  • Muntblaadjes
  • 4 Trosjes Rode Bessen
  • Schaaltje Blauwe Bessen
Probeer ook eens...