Scones

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Hein Epema » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Scones Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom de bloem, griesmeel, zonnebloempitten, bakpoeder, soda, kaneel en zout. Roer in een andere kom de yofu, citroensap, olie, rozijnen en suiker goed door elkaar. Meng dan voorzichtig de natte ingrediënten door de droge. Niet te veel roeren. Giet 6 hoopjes deeg op een bakplaat en bak in 20 minuten gaar. Controleer met een tandenstoker of het deeg van binnen ook droog is. Snij open en besmeer met margarine en eet warm op. Yummie!

Boodschappenlijstje
  • 175 Gr Bloem
  • 50 Gr Griesmeel
  • 40 Gr Zonnebloempitten
  • 3/4 Tl Bakpoeder
  • 1/2 Tl Soda
  • 1/2 Tl Kaneelpoeder
  • 1/2 Tl Fijn Zeezout
  • 100 Ml Yofu Naturel (soja-yoghurt)
  • 100 Ml Vanille Yofu
  • 1 Tl Citroensap
  • 100 Ml Olijfolie
  • 60 Gram Rozijnen
  • 4 El Witte Basterdsuiker
  • 2 Zakjes Vanillezuiker
Probeer ook eens...