Balletjes In 'Leffe Bruin'
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDoe het brood in de cutter en maal het fijn. Plet het gehakt mooi open en voeg er het broodkruim, de eieren, een snuifje nootmuskaat, peper en wat zout aan toe. Kneed alles goed onder elkaar en maak er tenslotte balletjes van (zo'n 8 cm doorsnee). Laat de ui zweten in wat hete boter, voeg de balletjes toe en blus met het bier. Voeg er ook het laurierblad, tijm, het pepertje, de teentjes knoflook en het bouillonblokje bij. Giet warm water bij tot het vlees onder staat. Breng aan de kook, zet het vuur vervolgens laag en laat anderhalf uur zéér zachtjes stoven onder deksel. Neem het vlees uit de pan en hou warm, zeef de saus, doe ze weer in de pan en laat wat inkoken. Verdeel de balletjes over diepe borden en overgiet met hete saus.
- 500 Gr Varkensgehakt
- 2 Sneeën Oud Brood
- 2 Flesjes Leffe Bruin, 33cl
- 1 Bouillonblokje (rund)
- 1 Liter Water
- Grote Ui, Gesnipperd
- 3 Knoflookteentje, Gepeld
- Laurierblaadje
- Takje Tijm
- Rood Pepertje
- Peper, Zout, Nootmuskaat