Konijn Met Risotto Van Witloof

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Wild

Konijn Met Risotto Van Witloof   Bereidingwijze

Snij de prei, wortel, ui en selder in stukken, was ze en doe ze in een diepe kom. Voeg een bouquet garni bij, wat peper en zout en giet tenslotte 2 ½ liter water toe. Breng aan de kook. Snij ondertussen het vlees van de konijnenbouten, doe hetzelfde met de konijnenrug maar dan wél mooi in de lengte zodat u een oprolbaar stukje bekomt. Voeg de beenderen bij de bouillon. Doe het vlees van de bouten, samen met de helft van de spekblokjes in de keukenrobot. Kruid met peper, zout, rozemarijn en wat Italiaanse kruiden. Maak daar een mooi gehakt van. Leg de konijnenruglapjes horizontaal naast elkaar en schep er het gehakt op, vouw dicht en rol op in een ingevet stuk aluminiumfolie. Draai de uiteinden goed dicht en prik het rolletje hier en daar in met een scherp mes. Laat in de sudderende bouillon in zo'n 30 minuutjes gaar worden. Stoof ondertussen 2 stronkjes witloof gaar in boter met wat bouillon onder deksel. Stoof het sjalotje in bijzijn van de rest van de spekblokjes aan in boter voeg 2 porties risottorijst toe en laat deze de vetstof opnemen, blus met een glas droge witte wijn en laat inkoken. Voeg beetje bij beetje bouillon toe tot de risotto gaar is (18 tot 20 minuten). Meng er op het laatst de overgebleven en in julienne gesneden stronkje witloof aan toe. Neem nog ongeveer 1 dl bouillon en doe deze samen met 1 el mosterd en een scheutje room in een pannetje, laat inkoken en breng op smaak. Verdeel de risotto over grote warme borden, snij het konijn in schijfjes en leg rond de rijst, garneer er een witloofstronkje rond en werk af met wat mosterdsaus.

Boodschappenlijstje
  • 1 Konijnenrug
  • 2 Konijnenbouten
  • 2 Wortelen
  • Ui
  • 3 Selderijstengels
  • 1 Bouquet Garni
  • 3 Kleine Stronkjes Witlof
  • Sjalot, Fijngesnipperd
  • 150 Gr Spekjes
  • 2 Porties Risottorijst (type Arborio)
  • Boter, Olijfolie
  • 1 Glas Witte Droge Wijn
  • Snuifje: Rozemarijn, Italiaanse Kruiden
  • Zwarte Peper & Zout
Probeer ook eens...