Knolselder Roomsaus [bij Wit Vlees]

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Knolselder Roomsaus [bij Wit Vlees] Bereidingwijze

Snij de knolselder in plakken, ontdoe ze van de ruwe schil en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe deze vervolgens in een kookpot, overgiet met de bouillon en breng aan de kook, verlaag het vuur en laat beetgaar koken. Laat de knolselder blokjes in de bouillon afkoelen. Zeef de bouillon en hou de knolselder eventueel om een aardappelpuree te verrijken. Smelt een el boter en roer er de bloem door, laat even bruinen, voeg nu al roerend bouillon bij tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout, venkelzaad en werk af met de room en verse peterselie. Lekker bij wit vlees, zoals hier met gegrilde kip.

Boodschappenlijstje
  • Halve Middelgrote Verse Knolselder
  • Halve Liter Groenten Bouillon (blokje)
  • 1 Dl Room
  • 1 El Boter
  • 1 El Bloem
  • Handvol Vers Gehakte Peterselie
  • Snuifje Vers Gestampte Of Fijngemalen Venkelzaadjes
  • Witte Peper En Zout
Probeer ook eens...