Pikante Kip Met Pompoen

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Pikante Kip Met Pompoen   Bereidingwijze

Bak de stukken kipfilet rondom aan in olijfolie, hou opzij. Fruit in dezelfde olie de ui ringen glazig, doe er de knoflook en de Spaanse pepertjes bij en roerbak een paar minuten. Voeg de kip, gepelde tomaten, tomatenstukjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat zo'n 10 minuten sudderen. Doe er nu de pompoen bij en laat 20 minuten zachtjes sudderen, tot wanneer de pompoen gaar is zonder tot moes te verkoken. Schep er de voorgekookte bonen onder en breng op smaak met peper en zout. Laat nog enkele minuten goed doorwarmen. Verdeel alles over warme diepe borden en werk af met verse peterselie of koriander. Lekker met gestoomde krieltjes (foto) of rijst.

Boodschappenlijstje
  • 4 Kipfilets, In Mooie Stukken Gesneden
  • Grote (rode) Ui, In Ringen
  • 2 Knoflookteentje, Fijngehakt
  • 2 Spaanse Pepertjes, In Ringetjes Gesneden
  • 1 Blik Gepelde Tomaten, 800 Gr
  • 100 Gr Zongedroogde Tomaten, In Stukjes Gehakt
  • 350 Gr Pompoen, In Blokjes
  • 70 Gr Groene Bonen
  • 70 Gr Rode Bonen (geweekt En Voorgekookt)
  • 1 Liter Kippenbouillon (mag Van Blokjes)
  • Olijfolie, Zwarte Peper Uit De Molen & Zout
Probeer ook eens...