Knoflooksaus [bij Lamsvlees]
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDoe de knoflookteentjes ongepeld in een pannetje, giet koud water bij en breng aan de kook, laat zo'n 30 minuten zachtjes koken. Pel nu de knoflook en wrijf ze door een zeef, voeg de bloem, eierdooier en wat kookwater van de look toe en meng goed. Verhit de lams fond en laat voor 1/3 inkoken. Voeg de "liaison" van knoflook toe en laat even meekoken om de saus te binden. Kruid de saus af met peper en wat zout en werk af met de room en wat verse bieslook en peterselie.
- 6 Knoflookteentjes
- 3 Dl Lams Fond
- 1 Eierdooier
- 1 El Bloem
- 1 Dl Room
- Peper En Zout