Brickdeegtaartjes Met Mango
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze35 minuten Verwarm de oven voor op 195°. Bereiding Klop de Solo romig met de griessuiker. Klop er het ei onder en meng er het amandelpoeder, de Maïzena en het citroensap door. Schil dan de mango, snijd het vruchtvlees langs vier kanten van de pit af en snijd het in partjes. Snij 16 cirkels van 15 cm diameter uit het brickdeeg. De restjes snijdt u in reepjes van 0,5 cm. Kwast deze restjes in met Solo vloeibaar , leg ze op een vel bakpapier en bestrooi met griessuiker. Bak ze 5 à 8 minuten krokant en houd ze apart. Strijk vier deegcirkels aan beide kanten in met Solo vloeibaar en druk ze in de vormpjes. Strijk de rest van de cirkels in aan één kant en verdeel ze over de vormpjes. Druk aan en schep de vulling op de bodems. Strijk het geheel glad. Verdeel er nu de mangopartjes over, kwast ze in met Solo en bestrooi met suiker. Bak de taartjes 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven. Serveer lauw of koud, bestrooid met de gekarameliseerde bladerdeegreepjes.
- 50 Gr Solo
- 65 Gr Griessuiker
- 5 Gr Maizena
- 4 El Griessuiker
- 1 Ei
- 75 Gr Amandelpoeder
- 1 El Citroensap
- 8 Brickdeeg Vellen
- Solo Vloeibaar