Pavlova Met Frambozen
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: irene » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeOven voorverwarmen op 150 °C. In vetvrije kom eiwit en mespunt zout met mixer kloppen tot massa pieken begint te vormen. Suiker lepel voor lepel erdoor kloppen tot eiwitschuim stevige pieken heeft gevormd. Vanille-essence, azijn en maïzena erdoor spatelen. Eiwitschuim in cirkel op met bakpapier beklede bakplaat scheppen. Bakplaat laag in oven schuiven en schuim ca. 1 uur bakken. Oven uitschakelen, maar ovendeur dicht laten. Eiwitschuim minstens 1 uur laten drogen, tot buitenkant stevig aanvoelt, maar kern zacht en kleverig is. Enkele frambozen met vork fijn prakken. Slagroom met gepureerde frambozen en vanillesuiker stijfkloppen. Schuimtaart uit oven nemen. Slagroom op schuimtaart scheppen. Pavlova met frambozen garneren.
- 4 Eiwitten
- 150 G Witte Basterdsuiker
- 3 Druppels Vanillearoma Essence (flesje A 24 Ml)
- 1 Theelepel Witte-wijnazijn
- 1 Theelepel Maïzena
- 250 G Frambozen
- 125 Ml Slagroom
- 1 Zakje Vanillesuiker