Scampi's In Spinazie

Aantal personen: 1 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Scampi's In Spinazie   Bereidingwijze

Dit lepelhapje gaat uitstekend bij het aperitief en kan ook in kleine schaaltjes geserveerd worden (foto). Pel de scampi's (met uitzondering van het staart stukje, (mooier)) en verwijder het darmkanaaltje, Kruid ze met peper en zout. Bak ze vervolgens kort in olijfolie, hou opzij. Blancheer de spinaziebladeren kort in licht gezouten water en laat ze schrikken in ijskoud water voor een mooie groene kleur. bestrijk de scampi's met wat honing en omwikkel ze met spinazie, leg ze vervolgens elk apart in kleine schaaltjes. Maak tenslotte een vinaigrette met één deel olijfolie en één deel witte wijnazijn, voeg curry naar believen toe. Overgiet élk scampihapje met wat vinaigrette en warm even op (microgolf) net voor het serveren, smaakt het best lauw.

Boodschappenlijstje
  • Scampi's
  • Verse Spinazie
  • Vloeibare Honing
  • Olijfolie
  • Witte Wijnazijn
  • Currypoeder
  • Zwarte Peper En Zout
Probeer ook eens...