Ierse Stamppot Met Witte Kool

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Ierse Stamppot Met Witte Kool Bereidingwijze

Bereidingstijd: 35 minuten 1.Kook de in stukken gesneden aardappel gaar en laat ze droog stomen. Satmp de aardappels met de melk en de boter tot een smeuïge puree van en breng die op smaak met nootmuskaat, zout en peper. 2.Houd de puree warm. Snijd de kool zonder de dikke stronk in smalle reepjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. 3.Verhit een klontje boter in een pan en laat de spekjes af en toe omscheppend uitbakken. 4.Doe de koolreepjes bij het spek in de pan en roerbak circa 5 minuten tot de kool zacht is en begint te kleuren. Laat de bosui kort meebakken. 5.Schep het koolmengsel door de aardappelpuree en laat goed doorwarmen. Maak desgewenst een 'kuiltje' op het bord en schep daar gesmolten boter of bruine jus in.

Boodschappenlijstje
  • 1 Bak Kg Bloemige Aardappelen
  • 400 Gr Witte Kool
  • 500 Gr Boter
  • Zout En Versgemalen Peper
  • 200 Gr Magere Spekreepjes
  • 1 Dl Melk
  • Vers Geraspte Nootmuskaat
  • 4 Bosui
Probeer ook eens...