Kalfstong Met Mosterdsaus

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Kalfstong Met Mosterdsaus   Bereidingwijze

Doe de kalfstongen in een ruime pan en overgiet met ruim koud water. Snijd de prei, selder en wortelen in grove stukken, besteek de ui met de kruidnagels en voeg dit alles, samen met de laurier, tijm, snuifje zout en de peperkorrels bij het vlees. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat in zo'n 1 tot 2 uur gaar worden. Neem de tongen uit de pan, zeef de bouillon en doe deze terug in de pan, hou warm. Verwijder het vel van de kalfstongen en snij het vlees in mooie schijfjes. Hoe ze nog even warm in de bouillon. Smelt voor de saus de boter en voeg de bloem eraan toe, schep nu bouillon toe en roer flink met de garde tot er een mooi gladde saus ontstaat. Roer er de mosterd en kappertjes door en breng indien nodig verder op smaak. Verdeel de plakken kalfstong op warme borden en lepel er het mosterdsaus over.

Boodschappenlijstje
  • 2 Kalfstongen
  • Grote Ui
  • Het Wit Van Een Dikke Prei
  • 3 Wortelen
  • 5 Selderijstengels
  • 1 Laurierblaadje
  • Takje Tijm
  • 4 Kruidnagels
  • 1 El Zwarte Peperkorrels
  • 1 El Graanmosterd
  • 1 El Kappertjes
  • 40 G Boter, 40g Bloem
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...