Noten-fruitcake Met Brandysaus

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Gebak

Noten-fruitcake Met Brandysaus Bereidingwijze

Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Sinaasappel goed schoonboenen en schil eraf raspen. Korstjes van brood snijden en brood fijn verkruimelen. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Walnoten fijnhakken. Rozijnen en 1 eetlepel cognac door elkaar roeren. Abrikozen en boter in kleine stukjes snijden. Eieren loskloppen. Soufflévormpjes licht invetten met walnotenolie. In kom broodkruim, bloem, 4 eetlepels suiker, koekkruiden, helft van sinaasappelrasp, pijnboompitten, walnoten, rozijnen en abrikozen door elkaar scheppen. Eieren, boter en 4 eetlepels walnotenolie erdoor roeren. Mengsel over vormpjes verdelen en vormpjes in ovenschaal zetten. Zoveel kokend water toevoegen dat vormpjes ongeveer half onder staan. Aluminiumfolie licht invetten met walnotenolie en over schaal met vormpjes leggen. Cakejes in midden van oven in ca. 1 uur gaar bakken. (Eventueel laten afkoelen en in koelkast bewaren.) Bereiden Cakejes zonodig opnieuw opwarmen in oven (in 2 à 3 minuten). Slagroom halfstijf kloppen met 1 eetlepel suiker en 2 eetlepels cognac. Warme cakejes voorzichtig van wanden losmaken met mes. Vormpjes op bordjes zetten, samen keren en cakejes uit vormpjes laten glijden. Koude saus apart erbij serveren, bestrooien met rest van sinaasappelrasp.

Boodschappenlijstje
  • 1 Sinaasappel
  • 4 Sneetjes Witbrood (oud)
  • 3 El El Pijnboompitten
  • 25 Gr Walnoten
  • 2 El Blanke Rozijnen
  • 3 El Cognac Of Brandewijn
  • 4 Gewelde Abrikozen (zakje à 200 G AH)
  • 25 Gr Koude Roomboter
  • 2 Eieren
  • 5 El Walnotenolie
  • 4 El Bloem
  • 5 El Lichtbruine Basterdsuiker
  • 1 Tl Koek- En Speculaaskruiden (Baukje)
  • 1 Bekertje Slagroom (125 Ml)
Probeer ook eens...