Cheesecake Met Vanille En Aardbei
Aantal personen: 6 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Gebak
Bereidingwijze1:30uur bereiden Verwarm de oven voor op 180 °C Smelt de boter en roer de koekjes en de amandelschilfers erdoorheen. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan. Zet 10 à 15 minuten in de oven. Temper daarna de oven tot 140 °C. Klop de ricotta en de roomkaas 30 seconden met een handmixer of in een keukenmachine, zodat het een mooi glad mengsel wordt. Voeg de suiker toe en dan één voor één de eieren, terwijl je blijft kloppen, daarna de citroenrasp en de vanille en klop net genoeg om te zorgen dat alle ingrediënten goed worden opgenomen. Schenk in de vorm en zet ongeveer 1 uur in de oven. Laat afkoelen, haal de cheesecake uit de vorm en zet in de koelkast. Was de aardbeien ongeveer 1 uur voordat je de taart wilt opdienen, en maak ze schoon. Mix de helft met 2 eetlepels suiker tot een saus. Doe de rest in een slakom (snijd ze doormidden of in vieren als ze erg groot zijn) en roer er 1 lepeltje suiker door en de gekozen marinade. Laat ongeveer 1 uur rusten. Verdeel de aardbeienmarinade over de cheesecake en leg de aardbeien erop.
- 40 Gram Boter
- 125 Gram Zandkoekjes, Verkruimeld
- 50 Gram Amandelschilfers
- 350 Gram Ricotta
- 350 Gram Roomkaas
- 100 Gram Suiker
- 3 Eieren
- Geraspte Schil Van ½ Citroen
- De Zaadjes Van 1 Vanillestokje
- Voor De Aarbeienmarinade:
- 500 Gram Aardbeien
- 3 Eetlepels Suiker
- Sap Van 1 Limoen Of 1 Eetlepel Balsamicoazijn