Zoetzuur Varkensvlees
Aantal personen: 2 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Roerbakken
BereidingwijzeEen heerlijk en snel Chinees gerecht, zoetzuur varkensvlees. Bereidingstijd: 20 minuten Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het varkensvlees in blokjes van 2 cm. Pel en halveer de ui en snijd ook in blokjes van 2 cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snijd ook in blokjes van 2 cm. Pel de tenen knoflook en schil de gember en snijd in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd in ringetjes. Pluk de koriander blaadjes van de steeltjes, bewaar de blaadjes en hak de steeltjes fijn. Zet de wok op een hoog vuur (of gebruik een grote koekenpan). Doe een flinke scheut olie in de wok, draai de wok rond. Roerbak de blokjes vlees met het vijfkruidenpoeder een paar minuten totdat ze mooi bruin zijn en schep ze in een kom. Veeg de wok schoon met keukenpapier, zet weer op het vuur en doe er weer een schet olie in. Doe alle gesneden ingredienten er in en roerbak voor 2 minuten. Voeg de maizena en 2 eetlepels sojasaus toe. Laat alles even bakken, voeg de ananasblokjes met sap toe, het vlees en de basalmicoazijn. Voeg peper en zout toe naar smaak en eventueel wat sojasaus. Controleer of het vlees gaar is, laatr nog een paar minuutjes staan om de saus wat in te koken. Verdeel de rijst over 2 borden, schep het vlees en de groente en de saus op de rijst, strooi er wat sesamzaad en de kroianderblaadjes over.
- 200 Gr Varkensfilet
- Olie
- 1 Kleine Rode Ui
- Zout En Versgemalen Peper
- 2 Knoflookteentjes
- Halve Tot 1 Spaanse Peper , Naar Smaak
- 2-3 Cm Verse Gember
- 2-3 El Sojasaus
- 2 El Balsamicoazijn
- Bosje Verse Koriander
- 1 Paprika , Of Een Halve Rode En Een Halve Gele
- 225 Gr Stukjes Ananas , Uit Blik
- 1 Tl Maizena
- 1 Tl Vijfkruidenpoeder
- 2 Tl Sesamzaad
- 200 Gr Basmatirijst , Of Langkorrelige Rijst